На петия ден здравният министър би отбой и опроверга Борисов за колективния имунитет и ваксинациите

Само пет дни след като Б.Борисов обяви гордо: „Убеден съм, че май месец ще има ваксинирани над 3 млн. и с тези, които са оздравели, ще имаме колективния имунитет, за да се махне тая пандемия. Всичко е договорено, да не си приписват други заслугите”, здравния министър в оставка К.Ангелов го опроверга :  „ Оптимистичният вариант за страната ни е постигане на колективен имунитет в края на юни, реалистичният е – в края на юли, а песимистичният вариант – в краят на август.” Беше ясно, че думите на Борисов от миналия уикенд са хвърлени просто така и ние от „За Хага” писахме по темата, но тогава Ангелов, застанал до него му ръкопляскаше.

11/04/2021/ ЗА РАЗЛИКА ОТ ХОЛАНДИЯ В БЪЛГАРИЯ ГО ПОБЕДИХМЕ ТОЗИ ВИРУС ИЛИ ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ! Б.БОРИСОВ: ДО МАЙ ЩЕ ИМАМЕ КОЛЕКТИВЕН ИМУНИТЕТ

Пет дни по-късно министърът все пак реши да каже нещо по-реалистично, въпреки, че и то е малко вероятно, по-скоро в България може да се говори за колективен имунитет някъде около октомври. За пет дни страната направи около 50 000 ваксинации, а са нужни 2 428 938. Математиката показва, че трите милиона ще са постигнати около средата на октомври, дотогава ще има и немалко преболедували, за да се постигне заветният процент от 70.

60 до 70 процента от населението на една държава трябва да са изградили антитела срещу една болест, за да може да се говори за общ групов имунитет. За изграден такъв може да се говори, когато болестта спре да се разпространява по естествения си път, тъй като твърде много хора вече не са приемник, било заради антитела от преболедуване или ваксинации. Тоова твърдят от UCL
Същевременно  Ангел Кунчев обясни, че сме на 11 място в Европа по заболеваемост и на 4 на Балканите. На 2 място сме по смъртност в ЕС и на Балканите. Това са цифри , които показват как се управлява кризата от чисто медицински аспект. За икономическия не споменаваме, там тепърва ще има „Очаквани резултати”.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.