Скандал с вот за Евровизия. Гласът на много българи в Холандия също не е бил приет

В социалните медии валят жалби от хора, които са гласували за песен на Евровизия снощи, но през нощта са получили текстово съобщение, че гласът им е изпратен твърде късно и следователно е невалиден.

Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) отговаря за процеса на гласуване на конкурса за песен на Евровизия проведен в Ротердам и разследва случилото се.

Хората се чудят дали е имало достатъчно капацитет за преброяване на гласовете от Холандия и дали гласуването в други страни е минало добре. Все още не е ясно колко често гласуването чрез SMS се е провалило и дали това е повлияло на крайния резултат. Половината точки за страните-участнички бяха определени от журито на страните, а другата половина от телевизионни зрители. Много българи живеещи в Холандия са гласували за песента на Виктория, но са получили въпросното съобщение, че вота не е валиден. Нашата песен получи едва 30 точки от зрителския вот в 39 държави, което определено е малко. Холандия, Великобритания, Германия и Белгия пък останаха с 0. Учудващо много голям вот от зрителите отиде при Украйна и изпрати страната от 15-то място в топ 5.

ВИКТОРИЯ ПРЕДСТАВИ ОТЛИЧНО БЪЛГАРИЯ В РОТЕРДАМ. ИТАЛИЯ СПЕЧЕЛИ „ЕВРОВИЗИЯ 2021”, НО СКАНДАЛ ОКОЛО ТЯХ СЕ РАЗВИХРИ В МРЕЖИТЕ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.