Нови правила за влизане в Нидерландия. Отменят редица летни фестивали

Кабинетът коригира правилата за почивки в Европа. Всички страни в ЕС получават жълт или зелен цветен код, като по този начин Холандия привежда своите съвети за пътуване в съответствие с повечето други държави-членки на ЕС. Пътуващите трябва да продължат да отговарят на условията за корона, които страните поставят.

Новите цветови кодове ще се прилагат от утре 27/07/2021.  При завръщането си в Холандия от 8 август ще важат по-строги правила, за да се предотврати нова вълна от инфекции от почиващите. Всички пътуващи на възраст дванадесет и повече години, които се връщат от държава с жълт код за пътуване, се нуждаят от сертификат за корона. Това е възможно чрез пълна ваксинация, която предоставя валиден QR код в приложението CoronaCheck. Неваксинираните трябва да направят PCR или антигенен тест в страната си на почивка. Те имат право да влизат в Холандия само ако те са  отрицателни. PCR тестът може да бъде до 48 часа, антиген тест до 24 часа.

Тези, които пътуват със самолет, влак или автобус, се проверяват от транспортната компания, но кабинетът подчертава, че хората, които се връщат в Холандия със собствен транспорт, също могат да бъдат проверени.

На хората, които са били напълно ваксинирани, също се препоръчва да се тестват, когато се върнат в Холандия. 

Кабинетът слага край на многодневните фестивали в Холандия заради рисковете от заразяване. То се отнася до фестивали като Lowlands, Down the Rabbit Hole и Mysteryland. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.