Община Хага е дала разрешение за протеста на 16.07.2020 пред Посолството на Р. България

Българи живеещи в Нидерландия организират протест в Хага, който е под мотото “ СРЕЩУ БЕЗОБРАЗИЯТА В БЪЛГАРИЯ“ Протестът ще бъде на 16,07/четвъртък/ от 18:00 часа пред посолството на РБ България. Организаторите обявиха, че имат разрешение от Община Хага и публикуваха във Фейсбук :РЕГЛАМЕНТ НА ПРОТЕСТА:
01. Организираният протест е под формата на мирно гражданско неподчинение.
02. Целта на този протест е да изправим срещу управляващия ни политическият елит, който неугледно и систематично злоупотребява с властта дадена им от нас и потъпквайки всекидневно демократичните ценности в полза на олигархията.
03. С организирането на този протест ние не предявяваме принадлежност, към която и да е управляваща или опозиционна партия. Всеки има свои собствени политически убеждения и това, което ни обединява е опълчването срещу корупцията и безнаказаността по високите етажи на властта.
04. Протеста ще следва мерките за безопасност във връзка с епидемията от COVID19. Ще се придържаме на 1.5 m разстояние един от друг. Носенето на маски е препоръчително.
05. Провокации и ексцесии, от каквото и да е естество, няма да бъдат толерирани. Нагнетяване на ситуацията само ще попречи гласът ни да бъде чут.

ИЗИСКВАНИЯ НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ:
01. Достъпът по улици и булеварди няма да бъде възпрепятстван.
02. След края на протеста, теренът ще бъде почистен и приведен във вида, в който е намерен.
03. Лозунги, флагове, плакати и други елементи от протестния реквизит, няма да бъдат окачвани на дебели пръчки, тояги и други подобни.
04. Съдържанието на лозунгите и плакатите, било то графично или писмено, няма да бъде от дискриминационно или провокаторско естество.
05. Нивото на шума ще бъде съгласувано със и регулирано от полицията на място.
06. Няма да бъдат препречвани входове и изходи на сгради.
07. Носенето на вериги, бухалки и други предмети, които биха могли да послужат за насилствени или вандалски цели не са позволени. Прикриването на самоличността посредством, маски (за цяло лице), каски и др. също не е позволено. Във връзка с мерките за сигурност около епидемията от COVID19 предпазни маски покриващи устата и носа могат да бъдат използвани.
08. Няма да бъдат използвани забранени символи (като свастики, пречупени кръстове и други фашистки символи).
09. Не се позволява употребата на факли, димки и други запалими и взривни предмети и вещества.
10. Протестантите ще се въздържат от ненужен престой по платната за движение и ще се придържат предимно към тротоарите и пешеходните зони.

Един коментар

  • Здравейте, искам да попитам, дали утре на 17.07 (петък), ще продължи протестът пред посолството на РБ в Хага?

    Поздрави, Елица
    Протести ще има на 18 и 19 /събота и неделя/. Поздрави!

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.