България и Нидерландия в една група. Играят следващата седмица в Апелдоорн олимпийска квалификация по волейбол при жените

Отборът на България отпътува днес за Холандия рано сутринта. Българките ще участват в олимпийската квалификация в Апелдоорн, която ще се проведе от 7 до 12 януари. В групата са още Холандия, Полша и Азербайджан . Първият мач от квалификацията в Апелдоорн е на 7 януари срещу Азербайджан в мач от група А. Българските волейболистки, водени от Иван Петков, се изправят срещу „оранжевите“ на 8 януари (сряда). В група Б са Турция, Германия, Белгия и Хърватия. Първите два отбора от всяка група играят на кръст на полуфинали. Победителите спорят за спечелване на турнира на 12 януари.  

Селекционерът на женския национален отбор на България Иван Петков определи групата от 14 състезателки В състава е опитната Христина Русева, която играе на поста централен блокировач и се завърна в националния след майчинство. Отново в състава е и Силвана Чаушева, която отсъстваше от турнира за първата олимпийска квалификация в Шрийвпорт (САЩ). 

Да подкрепим българският национален отбор в мачовете в Холандия. Програма и цени на билетите в Апелдоорн

Ето избраниничките на Иван Петков:

Разпределители:

Лора Китипова

Петя Баракова

Посрещачи:

Елица Василева

Гергана Димитрова

Мария Каракашева

Вангелия Рачковска

Александра Миланова

Диагонал:

Силвана Чаушева

Централни:

Христина Русева

Нася Димитрова

Мира Тодорова

Мария Кривошийска

Либера:

Жана Тодорова

Кристиана Петрова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.