Бурята Ciara напуска Холандия. Какво ни очаква утре? Ако пътувате вземете предвид последиците от стихията

Бурята Киара напуска Холандия, макар и бавно. Само на югоизток от се прилага код оранжев, с дъжд и локално много силни пориви на вятъра. Бурното време също се очаква утре сутринта заради последствията от бурята. Утре в Хага и региона ще продължи да духа силен вятър, като може на моменти да достигне до 90-100 км/ч . Ще има и превалявания.

Всеки, който тръгва на път в понеделник сутринта, трябва да вземе предвид последиците от бурята. Холандските железници вече предупреждават пътуващите за закъснения. Тъй като бурята все още не е стихнала, компанията все още няма време да поправи всички щети, причинени от бурята. NS съветва пътниците да проверят предварително възможностите за пътуване и да се консултират с актуалната информация за планиращия пътуване малко преди заминаването.

 ANWB също очаква труден сутрешен трафик по пътищата. В понеделник трафикът трябва да отчита силните пориви на вятъра до 100 километра в час.

ОБНОВЕНО 07:00 часа 10 февруари/ Към момента ANWB съобщава, че има 532 километра трафик , разпределени в 103 задръствания. Службите за движение вече бяха предупредили предварително за натоварения час сутрин вследствие на бурята Киара.

ОБНОВЕНО 08:10 часа , 10 февруари Днес отново много отменени полети на Schiphol“ NH News съобщава, че днес полетите са отменени отново заради силния вятър. Според регионалния оператор вече става въпрос за 220 полета. Вчера над 200 бяха отменени заради бурята Киара. Самолет от Мадрид не успя да кацне и се върна в испанската столица. Това предизвика паника на борда.

Бурята Ciara създаде много проблеми на обществения транспорт в неделя. Имаше значителни закъснения по различни маршрути. Поради бурята, Холандските железници също на практика спряха автобусния транспорт около Лайден Централ в неделя вечерта. Спирането на автобусния транспорт означава, че до Лайден не можеше да се стигне с обществен транспорт.

Ciara, първата буря през 2020 г., причини щети на много места, въпреки че не е имало големи социални смущения. Дърветата са извадени от земята, на места покривите на сградите се срутват или се срутват фасади. Застрахователят Интерполис вече е получил близо 600 иска.

Какво причини бурята вижте

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.