16 заразени от коронавирус в Северна Италия. В три града са затворени редица обществени места.

В северния италиански регион Ломбардия жителите на три града бяха помолени да останат по домовете си поради епидемия от корона. Общественият живот на практика е прекъснат, защото училищата, ресторантите и други обществени места засега остават затворени.

Причината за мярката е откриването на вируса при първоначално шестима жители. Един от тях, 38-годишен мъж от Кодоньо, е вечерял през януари с мъж, който току-що се е завърнал от Китай.  38-годишният пациент е в критично състояние. Бременната му съпруга и приятел бяха заразени от него. Други трима души от приятелски кръг също могат да бъдат заразени чрез него. По-късно днес здравната служба в Ломбардия отчете още осем инфекции с вируса на корона. Още две инфекции бяха добавени в района на Венето.

В Unilever в Casalpusterlengo се преглеждат  около 250 души, които са били в контакт с шестте пациенти през последните седмици, включително шестдесет служители на Unilever.

В този район на Ломбардия над 50 000 души са помолени да стоят по домовете си в засегнатите градове. Преди решението на министерството кметът на градчето Кодоньо близо до Лоди с население около 15 000 нареди да се затворят незабавно училищата, общинските бюра, магазините за хранителни стоки, баровете, дискотеките и спортните зали.

В ИТАЛИЯ НЕЩАТА ЕСКАЛИРАТ: ОЩЕ ЕДИН ПОЧИНАЛ ОТ КОРОНАВИРУС ДО МИЛАНО. ПИАЧЕНЦА ЗАТВОРИ УЧИЛИЩА И ОТМЕНИ СПОРТНИ СЪБИТИЯ

ПЪРВИ СМЪРТЕН СЛУЧАЙ ОТ КОРОНАВИРУС Е РЕГИСТРИРАН В ЕВРОПА

КОРОНАВИРУСЪТ БЛОКИРА ЧАСТ ОТ ИКОНОМИКАТА НА КИТАЙ, А КИХНЕ ЛИ ТЯ, СВЕТОВНАТА НАСТИВА В ТОВА ЧИСЛО И ХОЛАНДСКАТА!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.