ОБНОВЕНО: Три нови смъртни случая в Италия . Европейските държави вземат мерки.

На тази страница ще може да следите всичко относно разпространението на вируса в Италия. Публикацията ще бъде обновявана по часове. За да следите информацията обновявайте периодично страницата!!!

28.02.2020

Прочетете още : Коронавирус вече и в Холандия. ПОСЛЕДНИ НОВИНИ. БЛОГ НА ЖИВО

В Италия още трима души са починали от коронавирус с което броят вече е 21, съобщават властите. Други 821 души са болни. Вчера имаше 650.

27.02.2020

В Италия още трима души са загинали от ефектите на вируса на короната. Това увеличава броя на смъртните случаи в Италия на 17. Броят на заразите е 650. Тези хора живеят главно в северните райони на Ломбардия и Венето.

Обновено 26.02.2020 22:00 часа

Потвърден е първият случай на коронавирус в Северна Македония. Става дума за пациентка, родена в Скопие през 1970 г., която известно време е била в Италия, съобщи МИА. Това обяви днес министърът на здравеопазването Венко Филипче По-рано македонският здравен министър каза, че засега в региона случай на коронавирус има в Хърватия и днес е потвърден първият случай в Гърция. В Албания все още няма коронавирус, каза Филипче, а информация се очаква от Косово.

12 смъртни случая и 374 инфекции вече има в Италия. Дванадесетата жертва е 69-годишен мъж от Лоди, с предишни респираторни заболявания, починал в Емилия Романя.

Обновено 26.02.10:00 часа

Вирусът вече е на холндско -германската граница

Според германските медии това е двойка, която е била в контакт с китайски граждани няколко пъти. Община Хайнсберг казва, че е диагностицирана вируса на короната. 47-годишен мъж е приет в критично състояние  в болница Еркеленц с белодробни проблеми. В момента той е в отделението за интензивно лечение на болницата в Дюселдорф. Жена му също се лекува. Състоянието й е стабилно в момента. Все още не е потвърдено дали тя също е заразена с вируса.

Един от тях е бил в Лимбург/Холандия/ . Община Хайнсберг свика кризисен екип, като в момента общината осъществява контакт с всички лица в района на двойката. Властите правят всичко възможно, за да предотвратят епидемия. Като предпазна мярка училищата и детските центрове в района на Еркеленц остават затворени. Държавата Северен Рейн-Вестфалия е определила спешен номер за хората, които се притесняват. Според говорителя на RIVM, в Холандия все още не е отчетен положителен тест

ОБНОВЕНО 25.02.2020 /21:00 часа

Италия съобщава днес за още четирима мъртви за един ден. Общият брой вече е 11 и 332 заразени. Починалите днес са на възраст от 76 до 91 години. Двама мъже на 84 и 91 години и жена на 83 години, всички пребиваващи в Ломбардия и една жена във Венето

ОБНОВЕНО 25.02.2020 /17:00 часа

Още 28 нови случая в Ломбардия, които по този начин нарастват до 240. Общото изчисление на заразените италианци надхвърля 300, число, което включва и 7-те потвърдени жертви Понастоящем има 7 региона, засегнати от случаи на коронавирус: 240 са заразени в Ломбардия (включително 6 жертви), 38 във Венето (включително една жертва), 23 в Емилия Романя, 3 в Пиемонт, 3 в Лацио 2 в Тоскана, един в Сицилия и един в провинция Болцано. Общо 109 хоспитализирани пациенти със симптоми, тези в интензивно лечение 29 и тези в домашна изолация 137

Вирусът пълзи в Европа. Първи заразени в Австрия, Швейцария, сигнали от Испания

Първият случай на инфекция с вируса е отчетен в Барселона. Това е 36-годишна жена от Барселона, която през последните дни пътува през Северна Италия. Това казва испанското Министерство на здравеопазването. Друг мъж от Италия също се разследва в Каталония. В австрийския Тирол двама души са диагностицирани с вируса на короната, съобщи областният управител на пресконференция. Те не са първите случаи в Австрия, тъй като вирусът вече е диагностициран във Виена от китайска стюардеса в края на миналия месец.Последните инфекции засягат двама 24-годишни от италианския регион Ломбардия, където стотици хора са заразени с вируса на короната. Не е ясно къде са заразили вируса или къде са отседнали в Тирол. Двамата бяха приети в болницата в Инсбрук с лека треска.

Corona virus е диагностициран за първи път при човек в Южна Италия. Това е турист от северния италиански град Бергамо, съобщава италианската информационна агенция ANSA. Тя бе приета в болница в сицилианския град Палермо със симптоми на грип. Групата, с която жената беше на острова, сега е в карантина. Съобщава се и за случай на коронавирусна инфекция в Швейцария.

ДУПНИЧАНКАТА ДЕСИ МИХАЙЛОВА ЗА ПРАЗНИТЕ МАГАЗИНИ И ПАНИКАТА В ЕДНА ОТ ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ КОРОНАВИРУС ОБЛАСТИ В ИТАЛИЯ АУДИО

ОБНОВЕНО 24.02.2020 /17:20 часа

Италианският канал RAI съобщава, че шести човек е починал от вируса . Това е жена от северния италиански град Крема, която се лекуваше от рак в болница. Броят на инфекциите също се е увеличил, според този канал вече има 224. Всички починали са на възраст от 77 и над 80 години

Току-що беше обявено, че ще затвори всички офиси в Милано, за да предотврати разпространението на вируса

Европейските държави вземат мерки

Поради бързо нарастващия брой на коронарните инфекции в Италия, различни европейски държави взеха мерки. Например Унгария, Ирландия, Хърватия, Полша, Чехия и Сърбия издадоха отрицателен съвет за пътуване за Северна Италия. В Холандия и България този съвет не се прилага, но на пътниците се препоръчва да се запознаят със ситуацията на местоназначението им в Италия.

ОБНОВЕНО 24.02.2020 /13:00 часа

Фабрика за почистващи препарати от англо-холандския Unilever в Casalpusterlengo, Италия, е закрита, тъй като служител е заразен с вируса на короната. Всички колеги на мъжа ще бъдат тествани за вируса. 180 души работят във фабриката.

ОБНОВЕНО 24.02.2020 /11:00 часа

Италианският канал RAI съобщава, че четвърти човек е починал от вируса . Това е осемдесет годишен мъж, който бе приет в болницата по друга причина. Трите пациенти починали преди това, двама от тях вече са страдали от други тежки болести, което ги прави по-податливи на болестта.

ОБНОВЕНО 23.02.2020 /22:00 часа

Австрия спира влаковия трафик с Италия, вероятно пътниците са заразени. Две германски жени във влака имат треска; отделението им е изолирано. Влакът стои неподвижно на прохода Бренер. Влакът е пътувал от Венеция за Мюнхен с 300 пътници , спря до Верона. Не е ясно кога ще се възобнови движението на влаковете.  Австрийският вътрешен министър заяви, че утре работна група ще обсъди установяването на граничен контрол. В самата Австрия тази нощ са изследвани 181 души, но все още не е установена нито една инфекция. Германското министерство на здравеопазването свика телефонна конференция за ситуацията с всички страни от ЕС за утре.Френският здравен министър заяви днес, че властите се подготвят за евентуално избухване на вируса във Франция. Той каза, че ситуацията е много сериозна, но каза, че все още не са открити нови инфекции във Франция.

ОБНОВЕНО 23.02.2020 /19:00часа Трета жертва на вируса в Италия

В Северна Италия бе регистрирана още една жертва на коронавируса.. Според директор на региона Ломбардия това е възрастна жена от град Крема, която също е страдала от рак. Тя е третият човек, умрял от вируса в Италия за три дни. Другите жертви бяха двама души на 77-години от Северна Италия.  Вече 152 позитивни проби с 3 нови случая в Трентино (това са туристи от Ломбардия), 110 в Ломбардия, 21 във Венето, 6 в Пиемонт, 9 в Емилия Романя и 2 в Лацио (китайската туристическа двойка). Сега Италия е на трето място в световната класация на страните, които са най-засегнати от коронавируса

Текста продължава след снимката

ОБНОВЕНО 23.02.2020 /18:00 часа По данни на Италианския статистически институт в област Ломбардия живеят 10 046 българи, в област Венето – 2312, в област Пиемонте – 3071, в град Милано са регистрирани 5 241 български граждани, а в община Лоди – 313 българи.

Министерство на външните работи на България: Препоръки към българските граждани, пребиваващи и пътуващи до Италия и Китай

Във връзка с разпространението на новия коронавирус „Ковид-19“ (COVID-19) в Италия и по-специално Северна Италия препоръчваме на българските граждани, които пребивават или пътуват в Италия, да пътуват само в краен случай в районите, където е установена зараза.

Препоръчваме също така на сънародниците ни да се въздържат от посещение на публични мероприятия, да избягват места със струпване на много хора, както и да спазват мерки за безопасност като носене на предпазна медицинска маска, поддържане на лична хигиена и да се избягва пряк контакт с непознати.

В същото време, взимайки предвид актуалната ситуация с развитието на епидемията на  коронавирус 2019-nCoV, Министерството на външните работи на България повиши индекса на риска при пътуване до Китай до най-високото Ниво 5:  Предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната.

Няма данни за заразени с коронавивуса „Ковид-19“ (COVID-19) български граждани в Китай и в Италия.

В посолството ни в Рим и в Генералното ни консулство  в Милано не са получавани сигнали за заболели българи или сигнали от наши сънародници за съдействие във връзка с ограниченията в рамките на карантината в някои градове. На спешния телефон на Генералното ни консулство в Милано са постъпили две обаждания от наши сънародници с молба за препоръки. По информация на италианските власти броят на заразените в Италия от новия коронавирус към момента е 132 души като 26 от тях са на интензивно лечение. Регистрирани са нови случаи в населени места, където до този момент нямаше признаци на зараза като град Монца, Сесто Сан Джовани, селцето Валтелина (община Сондрио, Ломбардия). Има нови случаи и в Торино. Не е обявено извънредно положение, но постоянно се въвеждат нови ограничаващи заразата мерки. Преустановено е спирането на влаковете в градовете „под карантина“, където са регистрирани случаи на заразени хора –  малките общини около град Лоди, Ломбардия: Кодоньо, Казалпустерленго, Малео Кастильоне д‘Ада, Теранова дей Пасерини, Сомаля, Сан Фиорано и Сесто Кремонезе. Забранено е напускането или посещението на външни лица в тези населени места.

Посолството ни в Рим и ГК Милано са в готовност да оказват съдействие на сънародниците ни при необходимост. Българските граждани могат да се свържат с :

– посолството ни в Рим на телефони  +39 06 322 46 40; +39 06 322 46 43. Телефони на посолството в извънработно време: + 39 06 322 46 40; + 39 06 322 46 43.

– Генерално консулство в Милано: +39 02 849 429 02. Телефон на генералното консулство в извънработно време: +39 33 37 826 043.

ОБНОВЕНО 23.02.2020 /15:10 часа 43-ма български граждани са регистрирани официално като жители на 11-те италиански общини под карантина

43-ма български граждани са регистрирани като жители на 11-те италиански общини под карантина заради коронавируса, съобщава „24 часа“, като се позовава на данни от Италианския статистически институт. Нито един от хората в 11-те общини няма право да ги напуска. В община Кодоньо са регистрирани 17 българи. Общината наподобява призрачно селище заради пустите улици. Така изглежда и Казалпустерленго, където живеят 15 българи.

ОБНОВЕНО 23.02.2020 /14:10 часа/ Отмениха карнавала във Венеция

В северния италиански град Венеция, известният карнавален празник е отменен поради вируса . Тъй като броят на заразите в страната бързо се увеличи до 132, губернаторът на региона, след консултация със здравния министър, реши да отмени събитието.

Всяка година десетки хиляди хора идват на венецианския карнавал, който обикновено трае до вторник. В региона на Венеция трима души са били тествани положително за вируса, всички те са в напреднала възраст в края на осемдесетте,те са в болница в критично състояние.

ОБНОВЕНО 23.02.2020 /13:50 часа Външно министерство не публикува информация за ситуацията в Италия!

На страницата на външно министерство на България няма публикувана информация за наши сънародници, които да са заразени в Италия или за мерки , които трябва да бъдат предприети при пътувания. В районите поставени под карантина работят и живеят десетки българи. От Милано всеки уикенд тръгват микробуси за България.

ОБНОВЕНО 23.02.2020 /13:30 часа 132 заразени. Не е намерен нулевият пациент или този от който е тръгнала заразата

„Общо имаме 132 души, които са положителни. От тези двама са починали, а един се е възстановил.“ Така членът на Комисията, Анджело Борели, направи среща с репортерите за ситуацията с коронавирус, като подчерта, че 26 от тях са в интензивно лечение. И добави: „Все още не е намерен нулевия пациент. Трудно е да се предвиди разпространението. В този момент беше редно да се затворят териториите“. Тогава ръководителят на гражданската защита подчерта, че „досега са извършени над 3000 прегледа в цяла Италия“.

ОБНОВЕНО 23.02.2020 /11:30 часа Вече 120 заразени

Бързото разпространение на инфекцията извежда Италия – с поне 120 случая до момента – до четвъртото място в световната класация на заразените хора след Китай, Корея и Япония.В Италия 120 заразени: 89 заразени в Ломбардия; 25 във Венето (първите две във Венеция); 2 в Емилия Романя, 1 в Лацио и 3 в Пиемонт. Две бяха жертвите, едната във Венето, а другата в Ломбардия.

ОБНОВЕНО 23.02.2020 /10:00 часа / Италия изолира северните общини, за да ограничи огнищата на вируси

Италианското правителство обяви спешни мерки за предотвратяване на по-нататъшното разпространение на вируса на короната. Редица северни общини, където са открити сравнително голям брой инфекции, са изолирани. Около 50 000 души живеят .

Десетки българи също живеят и работят там.

Правителството се срещна на спешна сесия в събота вечер за консултации с медицински експерти. До четвъртък в страната имаше три инфекции, но сега броят им е нараснал до 76. Двама души са загинали от вируса, мъж и жена на седемдесет години. Инфекциите са регистрирани в районите на Ломбардия, Венето и Пиемонт. В някои общини училищата и фирмите са затворени и събитията се отменят. Кметът на Милано също е затворил обществени сгради.

Според Световната здравна организация (СЗО) епидемията наближава върховата точка, казва вирусологът Марион Куопманс, един от световните лидери в изследванията за разпространение на вируси. В Италия вероятно не са се справили достатъчно добре и са пропуснали случаи, смята Коопманс. Вирусът вероятно първо се появи в Кодоньо, близо до Милано

Koopmans се съмнява, че времето на инкубация на новия коронавирус може да бъде по-дълго от очакваното до 27 дни след като се е заразил. Досега експертите предположиха инкубационен период от 14 дни. По-дългият инкубационен период би могъл да затрудни предотвратяването на разпространението на новия вирус Междувременно СЗО е загрижена, тъй като понякога болестта се появява без видима причина.  Почти 78 000 души по света са заразени с вируса, повечето от тях в китайската провинция Хубей. Общо 2361 пациенти са починали от вируса, според комбинираните данни на националните правителства. Повече от 21 000 души са обявени за излекувани.

ОБНОВЕНО 22.02.2020 20:00 часа : Информацията вече е за 51 заразени и установени.

Съветът на министрите на Италия ще се срещне тази вечер на спешен дебат по ситуацията. Най-малко в 10 общини има въведени извънредни мерки. Заразени открити и в Пиемонт и Венеция.

12:15 часа /В Италия още един човек е починал от коронавируса. Това е 77-годишна жена от района на Ломбардия, близо до Милано,

съобщава италианската информационна агенция Ansa. Смъртта на 77-годишен мъж/Адриано Тревисан от региона Венето край Падуа бе съобщена снощи. 30 случая на заразяване са регистрирани вече в Италия, повечето в Ломбардия. В редица градове хората бяха помолени да останат вътре в домовете си. Редица хора в Рим също са заразени, съобщава NOS. Сега в Европа има три смъртни случая от вируса . Миналата събота 80-годишен китайски турист почина от болестта в болница в Париж.

Днес училищата затвориха в град и провинция Пиаченца  като предпазна мярка. Община Пиаченца издаде наредбата за закриване на училищата в града (но след това беше разпоредено закриването на всички училища в района Общината също прекрати всички културни срещи и събития през уикенда.  Всички спортни събития, планирани в града и провинцията, също са прекратени за 22 и 23 февруари,  Освен това в Пиаченца беше разкрита една от двете структури, предназначени за настаняване на хора, подлежащи на карантина (другата ще бъде създадена в Милано). Ръководителят на гражданската защита Анджело Борели го обяви на пресконференция заедно с министъра на здравеопазването.

В Unilever в Casalpusterlengo се преглеждат  около 250 души, които са били в контакт с шестте пациенти през последните седмици, включително шестдесет служители на Unilever. В този район на Ломбардия над 50 000 души са помолени да стоят по домовете си в засегнатите градове. Преди решението на министерството кметът на градчето Кодоньо близо до Лоди с население около 15 000 нареди да се затворят незабавно училищата, общинските бюра, магазините за хранителни стоки, баровете, дискотеките и спортните зали.

Вчера заразените бяха 16, днес вече се съобщава за 32-ма души.

Вижте още подробности :

В ИТАЛИЯ БЕ РЕГИСТРИРАН ВТОРИ СМЪРТЕН СЛУЧАЙ ОТ КОРОНАВИРУС В ЕВРОПА. ОТ ВЧЕРА ТРИ ГРАДА В СЕВЕРНА ИТАЛИЯ СА ПОЧТИ ЗАТВОРЕНИ

КОРОНАВИРУСЪТ БЛОКИРА ЧАСТ ОТ ИКОНОМИКАТА НА КИТАЙ, А КИХНЕ ЛИ ТЯ, СВЕТОВНАТА НАСТИВА В ТОВА ЧИСЛО И ХОЛАНДСКАТА!

One comment

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.