ЕКСКЛУЗИВНО: В Холандия затварят училища, кафета , ресторанти и още куп други неща

Правителството предприема мащабни мерки в борбата срещу вируса на короната. Училищата и детските центрове в Холандия няма да отворят утре, а кафетата и ресторантите трябва да затвори вратите си от 18:00 тази вечер. Министрите Бруинс и Слоб обявиха това на пресконференция.

обновено Всички компании за обществен транспорт се подготвят за промени в разписанието. Qbuzz (Утрехт), RET (Ротердам), HTM (Хага) и GVB (Амстердам) ще направят промени в разписанието утре сутринта. Точно като петък, НС ще използва и по-малко влакове утре. Останалите компании за обществен транспорт все още правят корекции. Те ще се различават за региона и за всяка компания. Тези промени в разписанието ще последват през седмицата.

Училищата и детските ясли остават отворени само за деца на родители, които работят в жизненоважни професии, като здравеопазване или спешни служби. По този начин тези родители могат просто да продължат да работят. Мерките във всеки случай ще останат в сила до 6 април.

За родителите или полагащите грижи, които работят в ключови професионални групи, училищата и детските заведения остават отворени. Това се отнася конкретно за персонала в здравеопазването, образованието, обществения транспорт, хранителната верига, транспортирането на гориво, събирането на отпадъци и боклук, грижите за деца, медиите и комуникацията, спешните служби и необходимите държавни процеси.

Списъкът включва и други компании, които по-рано са били идентифицирани като жизненоважни, като електроенергийния и газовия сектор, доставките на питейна вода, интернет сектора, отбраната и полетите . Персоналът от тези професии също може да се възползва от изключението и децата да ходят на училище.

Кафенетата и ресторантите трябва да се затварят, както и спортните клубове – фитнес зали и други спортни съоражения, сауните, секс клубовете и кофи -шоповете. Под въпрос е и работата на малките магазини за храни, а тези за алкохол затварят също.

Министър Бруинс призова всички хора в Холандия да „поддържат подходящо разстояние един от друг, включително при пазаруване“. Според министъра това е около метър и половина.

Не е обсъждано затваряне или ограничаване на работата на различни предприятия. Много от фирмите вече предприеха стъпки и служителите, които могат работят от дома.

Всички шофьорски изпити се отменят най-малко до 31 март

На различни места в страната има дълги опашки пред кофи шоповете. Хората бързаха да се заредят с марихуана

Мерките, обявени от кабинета днес следобед, се отнасят само за ресторанти и кафета, а не за всички заведения за обществено хранене. Хотелите може просто да останат отворени за момента.

Ако тези мерки не успеят да ограничат вируса, кабинетът няма да изключи нови мерки. „Сигурен съм, че все още не сме взели окончателната мярка“, заяви министър Бруинс.

Предприемачите, които не харесват решението на националното правителство, че заведенията за обществено хранене трябва да затворят до 6 април, могат да разчитат на големи глоби. Те могат да възлизат на десетки хиляди евро. Това казва Чарли Апрот, председател на региона на сигурност Haaglanden

Очакват се подробности за въведените мерки и точно кого ще засегне.

Прочетете още СТРЯСКАЩИ ЦИФРИ ЗА ХИЛЯДИ ЗАРАЗЕНИ В ХОЛАНДИЯ /6000/ ИДВАТ ОТ GGD /ОБЩИНСКИТЕ ЗДРАВНИ СЛУЖБИ/. МЯСТО ЗА ПАНИКА ОБАЧЕ НЯМА

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.