В Холандия продължава да пада броят на хоспитализираните. В Германия увеличение след отпускане на мерките

За последните 24-часа, 22 нови пациенти са приети в болница.  Това е по-малко от съобщените вчера, когато имаше 58. Цифрите показват, че се запазва тенденцията за намаление. Общият брой на пациенти с корона, които са били или са хоспитализирани е 11 307. В момента 1753 пациенти са все още  в болницата, като от тях 564 са в интензивни отделения.Нидерландия и Великобритания са двете държави, които не предоставят официални данни за излекувани, но техният брой в Холандия е над 30 000, след като до момента са отчетени 42 627 заразени, а 5 444 са починали. Смъртният брой от коронавируса за последните 24-часа се е увеличил с 18, съобщава RIVM. Броят на новоотчетените инфекции днес е 245.

Няколко дни след отпускането на мерките в Германия, разпространението на вируса отново се увеличава. Коефициентът на възпроизвеждане, броят на хората, които заразяват всеки болен човек, се е повишил до 1,1. Ако броят им надхвърли 1, броят на инфекциите отново се увеличава, поясняват експерти.

Според института Робърт Кох е твърде рано да се заключи въз основа на това дали освобождаването на част от мерките ще доведе до увеличаване или намаляване на броя на действителните инфекции, както е в момента. Според института обаче увеличаването на цифрата за възпроизвеждане изисква внимателно наблюдение на ситуацията.

Броят на новите инфекции нарасна в Германия през последните 24 часа с 667 на 169 218, а смъртният брой се увеличи с 26 на 7 395.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.