Правителството иска Доброволно да си оставите данните при посещение на кафета и ресторанти в Холандия

Посетителите на заведения за обществено хранене в Холандия вече трябва да предоставят своето име и данни за контакт, когато влязат. Това каза премиерът Рюте по време на пресконференция за коронната политика. Това улеснява проследяването на източници и контактни разследвания, ако възникне епидемия. Това вече е правило в съседни страни, като Германия и Белгия.

Наистина не е задължително да се оставят данни, това се прави на доброволна основа, се казва в обяснение от Министерството на правосъдието. Но правителството предполага, че хората ще си сътрудничат, за да предотвратят ново блокиране.

 Ако има избухване на корона в ресторантьорството, музеите или увеселителните паркове, тези места могат да бъдат затворени за максимум две седмици.

„Не искаме второ блокиране. Това не е необходимо, но това не е лесно“, предупреди Рюте. „Все повече и повече хора не спазват правилата и можете да видите това на фигурите. Това е притеснително.“

МИНИСТЪР ДЕ ЙОНГЕ ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ ИМА ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА КАРАНТИНА НА ПРИСТИГАЩИТЕ В ХОЛАНДИЯ ОТ РИСКОВИ РЕГИОНИ В ТОВА ЧИСЛО И БЪЛГАРИЯ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.