Ако боят на инфекциите е поносим, правителството иска да отвори кафета, ресторанти, магазини и да отмени комендантския час

Правителството на Холандия  работи по план, при който заведенията и магазините могат да се отворят от 21-ви април. Полицейският час също може да бъде отменен на тази дата. Облекчаването на мерките зависи от развитието на броя на инфекциите. Степента на заразяване – която спада през последните дни – не трябва да се увеличава твърде много в близко бъдеще. Тази сутрин до 10 часа бяха съобщени 6409 нови коронални инфекции на RIVM. Това е с 831 повече от вчера. Средно 6701 положителни теста на ден са регистрирани миналата седмица. Това е спад с 10 процента в сравнение с предходната седмица. Понастоящем в болница има 2558 души с корона (вчера: 2498), от които 776 в интензивното отделение (вчера: 750), съобщава Националният координационен център за разпределение на пациентите (LCPS).

В неделя министрите ще обсъждат облекчаването на мерките  в Catshuis и след това релаксацията ще бъде обявена, ако е приета във вторник, 13 април. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.