Официално в Холандия: Отменят комендантския час, отварят при определени условия и време тераси на заведения и магазини

От сряда, 28 април, комендантският час ще бъде отменен, тераси и магазини могат да се отворят при определени условия и повече посетители са разрешени у дома и на погребенията. Това са най-важните облекчения на коронарните мерки, които служебният кабинет обяви на пресконференцията тази вечер.

Например не повече от двама души могат да седят на маса на терасата, освен ако не са от едно домакинство. Терасите могат да бъдат отворени от 12:00 до 18:00.

В допълнение, има максимален брой клиенти на тераса 50души. Предварително трябва да се проведе и контролна среща и да се запази място. Правилото за метър и половина между масите може да отпадне, ако са инсталирани екрани.

Магазините могат да се отворят, без да е необходимо предварително да уговорите среща. Времето за затваряне на несъществени магазини е в 20:00. Носенето на маска за уста остава задължително.

Освен това има максимум за броя на клиентите, които могат да бъдат вътре  по едно и също време и стюардите трябва да дават указания на купувачите. „Виждаме, че спадът в болниците наближава, а с него и моментът, в който е оправдано да се направи първата крачка“, заяви премиерът Рюте. Втората стъпка ще последва най-рано на 11 май.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.